Cette page recense les publications de 2014 et 2013 de la presse quotidienne qui mettent l’accent sur les action de ECOLO/Groen Saint-Josse/Sint-Joost.


5.315 Bruxellois exclus du chômage dès 2015

La Libre le lundi 27 octobre 2014

Les calculs du nombre de Bruxellois qui seront exclus du chômage au 1er janvier 2015 se précisent. L’Union des villes et des communes bruxelloises a demandé un recensement des cas, commune par commune.

Roekens: ‘Sint-Joost moet lening aangaan om ambtenaren te betalen’

BrusselNieuws 09/09/2014

De gemeente Sint-Joost moet bij de bank leningen aangaan om de lonen van de ambtenaren te betalen. Deze zomer heeft de gemeente geen belastingen kunnen heffen omdat het nieuwe regels van het Gewest te laat heeft ingevoerd. Dat zegt Frederic Roekens, gemeenteraadslid voor oppositiepartij Groen, aan tvbrussel.

Saint-Josse, “en faillite virtuelle”…

DH le samedi 06 septembre 2014

Sans deux emprunts (total : 6 millions) sur trésorerie depuis juin, les salaires ne seraient pas versés. Emoi d’Ecolo/Groen.

Sint-Joost: aanvraag voor Lazarusplein met doorgaand verkeer

BrusselNieuws 04/09/2014

De gemeente Sint-Joost heeft een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd voor de heraanleg van het Sint-Lazarusplein. In tegenstelling tot de oorspronkelijke plannen blijft doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk, maar met smallere rijstroken. Ecolo-Groen: “Sint-Lazarus zal niet uit de dood opstaan”

Sint-Joost voert uniform in voor leerlingen lyceum

BrusselNieuws 24/06/2014

De gemeenteraad van Sint-Joost heeft maandagavond het nieuwe interne reglement voor het lyceum Guy Cudell goedgekeurd. Dat betekent onder meer dat de leerlingen van de school vanaf september een uniform zullen moeten dragen. De Ecolo-Groen oppositiepartij vreest dat dit een staaltje is van aankondigingspolitiek vanwege de burgemeester.

[Kir wil doorgaand verkeer Lazaruslaan behouden

 >http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/kir-wil-doorgaand-verkeer-lazaruslaan-behouden]
BrusselNieuws 28/02/2014

De gemeente Sint-Joost wil de plannen voor de Sint-Lazaruslaan en omgeving herbekijken. Doorgaand verkeer moet mogelijk blijven, vindt burgemeester Emir Kir (PS). “Na de Leuvensesteenweg opnieuw een verkeerde beslissing”, zegt oppositieraadslid Frederic Roekens (Groen).

Personeel Sint-Joost legt werk neer: ‘Psychologische intimidatie’
BrusselNieuws 18/12/2013

Een honderdtal personeelsleden van de gemeente Sint-Joost hebben tussen 9 en 10 uur het werk neergelegd. De vakbonden spreken over psychologische intimidatie door een aantal diensthoofden. Het klimaat zou verslechterd zijn sinds het aantreden van het nieuwe schepencollege.

L’insécurité récurrente des Chatons

DH le mardi 26 novembre 2013

Les crèches communales Reine Elisabeth et Damla, vertement critiquées par l’ONE et l’élu Ahmed Mouhssin. Plaintes parentales.

Expulsion au Gesù: Le relogement de 112 personnes en suspens

DH le mardi 26 novembre 2013

Plus d’une dizaine de représentants des expulsés ont assisté au conseil communal ce lundi soir.

La chaussée de Louvain sera rouverte

Le Soir 13 mars 2013

Pour l’opposition Ecolo, cet accord n’est qu’une « pseudo-solution » qui n’améliorera ni la mobilité à Saint-Josse ni l’attractivité des commerces de la chaussée de Louvain.

Share This