Cette page recense les publications de la presse quotidienne qui mettent l’accent sur les action de ECOLO/Groen Saint-Josse/Sint-Joost.


La tournée de « saint Emir Kir » choque Écolo

DH le vendredi 04 décembre 2015

À l’occasion de la Saint-Nicolas, le bourgmestre de Saint-Josse Emir Kir (PS) et l’échevin de l’Instruction publique Philippe Boïkete (PS) ont fait, vendredi, la tournée des écoles communales en compagnie du patron des écoliers.

‘Twee jaar vertraging voor zwembad Sint-Joost’

BrusselNieuws 02/12/2015

Het zwembad van Sint-Joost-Ten-Node zal pas ten vroegste midden 2017 weer opengaan, en dus niet eind dit jaar zoals eerder werd aangekondigd. Dat zegt de groene oppositie. De gemeente heeft pas in juni een kuip besteld en nu blijkt dat er ook nog extra werkzaamheden nodig zijn om asbest te verwijderen.

Saint-Josse: quatre écoles ne sont pas en « zone 30 »

DH le mardi 08 septembre 2015

Bien que les zones 30 soient obligatoires depuis le 1er septembre 2005 à proximité des écoles, quatre des sept écoles primaires communales n’en sont pas pourvues : l’École Arc-en-Ciel, La Nouvelle École, La Sagesse et Sint-Joost-aan-Zee.

[Leuvensesteenweg voorlopig opnieuw autovrij, Kir niet akkoord

 >http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/leuvensesteenweg-voorlopig-opnieuw-autovrij-kir-niet-akkoord]

BrusselNieuws 02/06/2015

In afwachting van een definitief plan voor de herinrichting van het Madouplein dit najaar, wordt de Leuvensesteenweg voorbehouden voor fietsers, taxi’s en bussen richting Sint-Joostplein. Ecolo-Groen Sint-Joost hoopt dat een autovrije Leuvensesteenweg haalbaar blijft.

‘Wijkcontract Liedekerke is slechtste ooit’

BrusselNieuws 27/03/2015

Het Sint-Joostse Wijkcontract Liedekerke voorzag gerenoveerde woningen, heraangelegde straten, een openbare tuin en een park. Maar van de door het gemeentebestuur aangekondigde metamorfose is bijna niets in huis gekomen. « Het slechtste wijkcontract ooit », noemt oppositieraadslid Frederik Roekens (Groen) het.

Heraanleg Madou laat op zich wachten

BrusselNieuws 24/02/2015

Het plan voor de heraanleg van het Madouplein en het stukje Leuvensesteenweg tot het Sint-Joostplein sleept aan. Gemeente en Gewest plannen nog maar eens een rondje overleg over het project. Ook de heraanleg van Sint-Lazarus is niet meer voor dit jaar.

Le lycée Cudell, en plein chaos

DH le lundi 23 février 2015

13 plaintes individuelles et une missive collective condamnent la préfète stagiaire, coupable de maintes défaillances et anomalies .

Insultes, menaces et dysfonctionnements: la préfète sème le chaos au lycée Guy Cudell

La Libre le lundi 23 février 2015

Nous avons mis la main sur 13 plaintes de profs décrivant moult faits datant d’octobre 2013. Ces courriers ciblent la nouvelle patronne du secondaire de la rue de Liedekerke de Saint-Josse. Pêle-mêle, ils décrivent des propos insultants, humiliants et racistes un vocabulaire inapproprié , des pressions, des menaces…

Le budget de Kir ne fait pas recette

La Libre le jeudi 05 février 2015

L’administration régionale bute sur le budget 2015 de Saint-Josse.

Polémique autour de la prostitution à Saint-Josse

DH le lundi 12 janvier 2015

L’écolo Ahmed Mouhssin, très circonspect, ces jours-ci, vis-à-vis du Pink Square , voulu par le Premier. Deux plaintes à la tutelle !

Prostitutiezone verhit gemoederen in Sint-Joost

BrusselNieuws 12/01/2015

Volgens de Ecolo-Groen oppositie is de gemeente Sint-Joost van plan om 50 woningen in de Noordwijk te onteigenen en af te breken. Die zouden plaats maken voor Pink Square, de hergroepering van alle prostitutievitrines rond een groot binnenplein. Het kabinet van burgemeester Emir Kir (PS) weigert alle commentaar.

Share This