De gemeentelijke school Sint-Joost-aan-zee valt met de intrede van de winter net als vorig jaar zonder verwarming.


Er werden vorig jaar beloftes gemaakt voor een structurele oplossing voor het begin van het schooljaar maar die kwam er klaarblijkelijk niet. Sinds de week van 14 november is er geen verwarming meer in een deel van de schoolgebouwen en moet het personeel zich behelpen met elektrische verwarmingsapparaten. Uit veiligheidsoverwegingen (er was een gasgeur opgemerkt) is de verwarmingsinstallatie grotendeels uitgezet.

Ondertussen zou er in de wijkafdeling in de Braemtstraat waar de verwarming ook stuk is een oplossing zijn gevonden en zijn de werken gepland.

  • Is het probleem aan de verwarmingsketel in de Grensstraat intussen geïdentificeerd ? Is de verwarmingsinstallatie nog veilig ?
  • Wanneer en hoe zullen de problemen in de Braemtstraat precies worden aangepakt ?
  • Wanneer en hoe zullen de aanslepende problemen met de verwarming duurzaam worden aangepakt ?
  • Hoe kan er in de toekomst vermeden worden dat een school, creche of gemeentedienst dagenlang zonder verwarming valt ? Dit is immers niet het eerste incident (Creche Warmoesstraat, gemeentelijke administratie, …)
Share This