Recent zijn de eerste werken begonnen aan het ex-Sheratonhotel, aan het Rogierplein. Het gaat om kleine ingrepen zonder bouwvergunning. Wat de nieuwe eigenaar precies met het gebouw van plan is, is nog niet geheel duidelijk.


Sinds december 2016 staat het Sheraton-hotel leeg na faillissement. In het voorjaar van 2017 kocht Primecity Investment, dat vooral in Duitsland actief is, het gebouw. Wat de nieuwe eigenaar precies van plan is met hotel, blijft voorlopig onduidelijk. Eerder was er sprake van een aparthotel, of zelfs kantoren. De burgemeester stelde in de pers dat een overleg met de eigenaar is voorzien.

In de pers verscheen eveneens een interview met de eigenaar van het Gesuklooster die stelt dat hij zal afzien van zijn geplande hotelproject indien de Raad van State niet snel een arrest velt naar aanleiding van een klacht over de stedenbouwkundige lasten. Hij zou nu op een project broeden zonder hotel en met 14000m2 woningen en 8000m2 handelsoppervlakte. Dit zal dan het vierde project zijn sinds de eigenaar in 2007 het pand kocht.

Vragen ;

  1. Heeft u intussen overleg gehad met de eigenaars van de voormalige Sheraton en met de eigenaar van het Gesuklooster. Is er intussen meer duidelijkheid over hun plannen ?
  2. Zal de gemeente plannen steunen voor woningen in het voormalige Sheratonhotel en voor een woningencomplex in het Gesuklooster ? Zijn de aangekondigde 8000m2 handel wenselijk en überhaupt wettelijk mogelijk in het gesuklooster? Wat is de toekomst van de kerk, de grote ondergrondse parking (195p) en de binnentuin in het nieuwe project?
Share This