Het alarmeringssysteem BE-Alert is een platform waarmee de overheid burgers per sms kan verwittigen in een noodsituatie. Het werd in juli vorig jaar door de federale overheid voorgesteld.

Burgers die zich inschrijven op het alarmsysteem van BE-Alert kunnen via sms of e-mail verwittigd worden in geval van een noodsituatie. Een burgemeester kan het bijvoorbeeld gebruiken om inwoners aan te raden ramen en deuren gesloten te houden tijdens een brand. Het merendeel van alle Belgische – én Brusselse – gemeenten zijn reeds ingeschreven op BE-Alert. Binnen het Brussels Gewest zijn echter Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Evere, Sint-Gillis, Oudergem en Sint-Joost-ten-Node nog niet aangesloten op het systeem.

Zal Sint-Joost ook gebruik maken van het platform Be-alert. Indien ja, wanneer ? indien neen, waarom niet ?

Share This